WHAT IF…BRAINS ARE THE NEW MUSCLES?

En jouw kind dol is op technologie?
Dan zou hij of zij zomaar zijn eigen drone kunnen gaan bouwen en besturen.

Met het project onderdeel ‘Talentontwikkeling met drones’ richt Stichting Drone Festival zich samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen op talentontwikkeling bij scholen en de jeugd door middel van drones, waarbij ‘socializing through technology’ de rode draad is. Wat we hiermee bedoelen is dat technologie bijdraagt aan samenwerking en interactie tussen mensen. De technologie van drones en programmeren spelen een steeds grotere rol in onze maatschappij.

De samenwerking tussen mens en technologie wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Drones kunnen helpen bij het ontdekken van vaardigheden die je al wel hebt maar nog niet voldoende inzet. Door met drones te werken ga je op een andere manier nadenken waardoor je je bewust wordt van de vaardigheden. Het is voor toekomstige beroepen belangrijk dat scholieren en studenten deze vaardigheden blijven ontwikkelen.

Nieuwsgierigheid, vindingrijkheid, samenwerken en vooral plezier staan centraal. Met het programma onderdeel Talentontwikkeling met drones zetten wij een competitie op tussen scholen waarbij kinderen samen drones gaan bouwen en besturen. BINNENKORT meer hierover