WE’VE GOT A WINNER

Er zijn super toffe inzendingen binnen gekomen voor het Anthem  voor de Drone Racing WorldCup mei 2021. Het was moeilijk een keuze te maken, maar na uitvoerig overleg heeft de jury de volgende 5 namen als de aller beste bestempeld:

OP NUMMER 1:

Bryan Raets en Kyle Biebel; zij kennen elkaar van meerdere live-producties en hebben vanwege de coronacrisis op afstand (Heerlen – Den Haag) samengewerkt aan het schrijven en opnemen van deze track. Speciaal voor deze gelegenheid creëren ze een duo en zullen ze eenmalig performen op het hoofdpodium van het Drone Festival 2021.

Bryan Reats, gestationeerd in het zuiden van Nederland is fulltime werkzaam als producer en componist, voor zowel popmuziek als voor beeld en media. Deze winnaar heeft op al meer dan 800 producties zijn stempel gedrukt. Zijn aanpak is zeer pragmatisch en zijn focus ligt voornamelijk op karakter en ‘vibe’. Als geen ander weet hij in ‘no time’ een idee te schetsen. Altijd met een open visie en het doel de best mogelijke song te schrijven, ongeacht welke muziekstijl. Naast zijn compositiewerk voor popmuziek, film en reclames, is hij dan ook een veelgevraagd arrangeur op het gebied van Limburgse carnavalsmuziek.

Kyle Biebel is een zanger uit de Verenigde Staten die sinds 2009 resideert in Den Haag. Hij studeerde Jazz in Philadelphia, maar heeft inmiddels zijn horizon flink verbreed. Zo werkt hij graag aan songs in de meest uiteenlopende genres: van pop & rock tot musical theater en hier en daar zelfs een tintje klassiek.

We gaan snel meer horen van dit duo!

OP NUMMER 2:

REAUBEAU; ReauBeau’s muzikale reis begon bij de start van zijn huidige onderneming. De sterke liefde voor hiphop tijdens zijn vormende jaren spoorde zijn passie aan om emoties door middel van (de verfijnde kunst om) zijn composities en muziek over te brengen. Zijn sound is uitgegroeid tot een veelzijdige mix van bass met een vleugje euforie. De funky, door hiphop beïnvloedde producties van ReauBeau, zijn altijd perfect. Met shows op festivals als Tomorrowland, Amsterdam Dance Event, Aalborg Festival, SXSW en Distortion Festival heeft ReauBeau laten zien dat hij op de grote podia over de hele wereld kan staan. Verder werden zijn tracks ondersteund door radiostations over de hele wereld waaronder BBC Radio1 en 1XTRA (GB), SLAM FM (NL), KISS FM (DE), Diplo’s Revolution Channel, Hardwell on Air en meer. In 2019 breidde ReauBeau zijn muzikale reis uit met zijn debuut-EP ‘CTRL’ (Riotville Records), zijn nummer ‘Louder’ met Loris Cimino op Future Generation/Columbia Records, gevolgd door zijn nieuwste EP op Flux Pavilion’s Circus Records. Bovendien scoorde ReauBeau recentelijk plaatsingen van zijn muziek op de beroemde tv-show America’s got talent en ook bij trailers voor Need for Speed Heat en FIFA 20. Met meer opwindende projecten die in 2020 op stapel staan, zal ReauBeau zijn muziek nog verder verspreiden.

Wij zijn omvergeblazen door dit talent, en zijn blij dat deze grote naam op ons podium staat op 15 mei!

OP NUMMER 3:

Tivwel; ook wel bekend als Timo van Wel, is een 14 jarige dj en producer. Hij is vorig jaar gestart met zijn eigen onderneming; Tivwel Music Production & Performance en heeft ook al een aantal eigen tracks gereleased. Hij heeft al op veel feesten gedraaid en in finales van verschillende dj contests gestaan.

In het nieuwe jaar 2021 kun je hem vinden in verschillende clubs en op strandfeesten in de regio Duinkerke, maar natuurlijk ook in Nederland! Zoals ook op het Dronefestival op 15 mei!

Hij kan niet wachten totdat hij weer kan knallen met zijn muziek!

OP NUMMER 4:

Space Menne; oftewel Bryan van der Stok @bryanvd.stok, 14 jaar, uit Vlaardingen. Deze muzikale en technische jongen houdt onder andere van het bouwen van akoestische panelen, muziek componeren en instrumenten bespelen, zoals de drums, piano, basgitaar en ukulele.

Het schrijven en inzingen van de muziek doet Bryan allemaal zelf. We gaan van hem vast meer van horen én in ieder zien wij hem ook terug op het Dronefestival, waar hij zijn muzikale kunsten aan het publiek mag vertonen.

OP NUMMER 5:

El Speedo Coloso; hou je vast: want El Speedo Coloso komt alleen tevoorschijn voor bijzondere gelegenheden en wist daarna z’n sporen.

Ongrijpbaar, onhandelbaar en onmisbaar. Het alterego van één persoon? Van meerdere personen? Zeker is wel dat hij/zij/het ervaring opdeed in de mooiste clubs en op de mooiste podia van Nederland. Gehoord op je radio, gezien op je tv. En soms, heel soms, als El Speedo Coloso in levende lijve.

Nu weet hij dat mensen graag iets meer referentie of invloeden willen om een idee bij de muziek en optredens te hebben. Denk bij El Speedo Coloso aan Apollo 440, Toska, Does it offend you, yeah? Cornelius, Pendulum. Opwinding met electronica, instrumenten en een gezonde dosis show.

Verdere officiële naam/ namen maken ze nog niet bekend!

Wel houden ze de 15e Mei vrij en gaan ze er wat heel moois van maken. Wij staan in ieder geval te popelen om dit muzikale mysterie te ontrafelen!