ROER College Schöndeln gaat dronepiloten opleiden!

Hoe onderwijs de jeugd voorbereidt op de beroepen van de toekomst.

Dronetechnologie is één van de technologische ontwikkelingen die in de toekomst zorgt voor beroepen die er nu nog niet zijn. En het onderwijs heeft hierin een belangrijke rol; hoe zorg je ervoor dat je de jeugd van nu al in aanraking laat komen voor hun beroep in de toekomst? Dat is waarom ROER College Schöndeln heeft gekozen om dronetechnologie onderdeel te maken van hun Technasium. ROER College Schöndeln heeft de ambitie om als eerste school in Nederland Drone Soccer teams op te leiden.

Patrick Coumans, Voorzitter van The Drone Racing Federation introduceerde in 2019 deze drone sport discipline in Nederland . Vanaf dat moment zoekt de organisatie verschillende manieren om deze sport onder de aandacht te brengen, waaronder het onderwijs. Met Drone Soccer komen een aantal zaken bij elkaar die de jeugd trekt: technologie, teamplay & gaming.

Ook al is Drone Soccer een voetbalspel met drones, om dit spel als team te spelen dien je zelf wel een drone in elkaar te zetten, de besturing onder de knie te krijgen en moet je kunnen samenwerken. Dit zijn ook allemaal competenties die een toekomstige drone piloot nodig heeft in de toekomst. Hoe eerder onze kinderen in aanraking komen met de techniek van de toekomst, hoe beter ze zijn voorbereid op deze toekomst. En dat het een interessante ontwikkeling is binnen de jeugd, blijkt ook uit de interesse van het programma Klaas kan alles van NPO ZAPP . Tijdens de herfstvakantie hebben de opnames plaatsgevonden, waarin Klaas (van Kruistum) een duel aangaat met Kaj (van der Voort). Deze opnames 1 hebben plaatsgevonden in de aula van ROER College Schöndeln.

Bekijk de volledige video

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer