DUTCH DRONE RACE WORLD CUP IS EEN OFFICIEEL FAI EVENT

Op het Drone Festival Assen wordt op 5 juni voor het eerst in Europa een FAI Dutch Drone Racing World Cup 🏆 gehouden. Maar wie zijn nou eigenlijk de FAI?

De Fédération Aéronautique Internationale (FAI) werd opgericht op 14 oktober 1905. Deze internationale organisatie voor lucht- en ruimtevaart vaardigt de regels uit met betrekking tot sportieve prestaties voor lucht- en ruimtevaart, records en wedstrijden. Zij houdt zich ook bezig met de organisatie van wereldkampioenschappen en de World Air Games. De zetel van de FAI is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. (bron; wikipedia).

Drone-racen is een van de snelst groeiende sporten ter wereld, dus het is geen verrassing dat de FAI Drone Racing World Cup steeds sterker wordt. FAI promoot drone-racing activiteiten over de hele wereld.

Meer info over de FAI en de verschillende drone events in de wereld? Klik hier